Снимка: Reuters
fallback

Холивудският актьор Ръсел Кроу, изпълнил главната роля във филма на Дарън Аронофски "Ной", е успял от трети опит да се срещне с папа Франциск, който е благословил лентата, съобщи в."Дейли мейл". Двете предишни срещи са се провалили в последния момент, пише БТА.

Кроу е използвал Туитър, за да помоли папа Франциск за среща. Актьорът е предложил на понтифика да види филма "Ной" и да сподели впечатленията си. "Светият отец е много последователен в думите и делата си", заявява Ръсел Кроу. Актьорът споделя, че за него поканата да посети Ватикана е голяма чест. Той добавя още, че като се имат предвид споровете около филма, разгорели се година преди "Ной" да бъде пуснат по кината, самата покана създателите на филма да посетят Ватикана е много важна.

Още през октомври 2013 година, когато кинокомпанията "Парамаунт пикчърс" показа "Ной" на представители на различни религиозни общности, филмът предизвика нееднозначни реакции. Лентата бе критикувана заради сцени с пияния Ной и заради свободното боравене с библейския текст. В резултат "Парамаунт пикчърс" предложи лентата да бъде премонтирана, но Аронофски в крайна сметка се наложи по кината да бъде пусната режисьорската версия.

"Ной" предизвика негативната реакция и на някои ислямски държави. Регулаторните органи на Катар, Бахрейн и ОАЕ отказаха да дадат разрешение за разпространението на филма на Дарън Аронофски в страните им. Близкоизточните цензори забраняват филма, тъй като "противоречи на учението на исляма". Мюсюлманските традиции не допускат изображенията на пророци, пратеници и сподвижници на Аллах. В Корана Нух (Ной) е ислямски пророк и участва в сюжета за всемирния потоп.

Филмът "Ной" е по библейската легенда за Ноевия ковчег. Главната роля се изпълнява от носителя на "Оскар" Ръсел Кроу. Във филма участват още Дженифър Конъли, Ема Уотсън, Антъни Хопкинс и др.

Бюджетът на проекта е 125 милиона долара, което прави филма най-скъпия, режисиран от Аронофски. Голямата сума се обяснява с огромния брой специални ефекти. Всички животни например са създадени с помощта на компютърна графика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 години

Библии, Корани и тем подобни са най-старите детски приказки писани някога.

12

Анонимен

преди 10 години

Покайте се преди Червената армия да е минала Дунава, грешнициии!

11

Анонимен

преди 10 години

Пак реклама на някойя Холивудска простотия.

fallback