Кадър от "Иконом на седем президенти". Снимка: Киномания
fallback

Филмът "Иконом на седем президенти" на Лий Даниълс получи осем номинации за наградите "Имидж", присъждани от американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите(NAACP), съобщи Контактмюзик.

Продукцията, с която се откри и последното издание на Киномания у нас ще се съревновава във всичките основни филмови категории, сред които за най-добър филм, сценарий и режисьор (Даниълс). Изпълнителите във филма също получават номинации - Форест Уитакър за най-добър актьор в игрална продукция, Опра Уинфри за най-добра актриса в поддържаща роля и Куба Гудинг младши, Дейвид Ойелово и Терънс Хауърд за най-добри актьори в поддържаща роля, пише БТА.

В категорията за най-добър филм "Иконом на седем президенти"ще си оспорва наградата с "12 години в робство", "Мандела: Дългият път към свободата", "Инцидентът на станция "Фрутвейл" и "Ваканцията на кума".

Oще по темата

В телевизионните категории с номинации за най-добър комедиен сериал са "Обител на лъжата", "Истинските съпрузи на Холивуд", "Играта", "Модерно семейство" и "The Soul Man". С номинации за най-добра телевизионна драма са сериалите "Престъпна империя", "Анатомията на Грей", "Скандал", "Добрата съпруга" и "Тримей".

Актьорски номинации в телевизионните категории получават звезди като Дон Чийдъл за "Обител на лъжата", Кевин Харт за "Истинските съпрузи на Холивуд", Ел Ел Куул Джей за "Морски детективи: Лос Анджелис", Кери Уошингтън за "Скандал" и София Вергара за "Модерно семейство".

В музикалните категории Бруно Марс, Чарли Уилсън, Джон Леджънд, Джъстин Тимбърлейк и Робин Тик ще си оспорват наградата"Имидж" за най-добър изпълнител. С номинации за най-добра изпълнителка са Бионсе, Индия.Ари, Джанел Моне, Ледиси и Мери Джей Блайдж.

Тимбърлейк, Тик, Леджънд, Уилсън и Моне са номинирани и в категорията за най-добър албум. Наградите "Имидж" за кино, телевизия, музика и литература щебъдат раздадени за 45-и пъти на 22 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback