Снимка: Reuters

Американската киноакадемия огласи днес дългия списък на заглавията, които ще се състезават за "Оскар" в категорията най-добър чуждоезичен филм. В списъка са включени девет творби, съобщи ИТАР-ТАСС.

Сред тях са "Разкъсаният кръг" /The Broken Circle Breakdown,Белгия/, "Епизод от живота на събирача на желязо" /An Episode in the Life of an Iron Picker, Босна и Херцеговина/, "Лов" /The Hunt, Дания/, "Два живота" /Two Lives, Германия/, "Изчезналото изображение" /The Missing Picture, Камбоджа/, "Дневник" /The Notebook, Унгария/, "Великата красота" /The Great Beauty, Италия/, "Омар" /Omar на режисьор от Палестина/ и "Великият майстор" /The Grandmaster/, който представлява Хонконг, пише БТА.

В краткия списък на номинираните филми ще попаднат 5 творби.Общо тази година в битката за наградите "Оскар" в категорията най-добър чуждоезичен филм се включиха 76 продукции.

Номинираните ще бъдат огласени на 16 януари заедно с останалите борещи се за "Оскар" в различните категории. 86-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" ще се състои на 2 март 2014 година в "Долби тиътър" в Лос Анджелис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase