Дъстин Хофман и неговата съпруга Лиса Готсеген. Снимка: Reuters

Холивудският актьор и носител на "Оскар" Дъстин Хофман се чувства добре, след като се е подложил на успешно лечение от рак, предадоха световните информационни агенции.

Новината е потвърдена за сп. "Пийпъл" от говорителката на Хофман Джоди Готлиб. Тя е отказала да разкрие подробности за това от какъв тип рак се е лекувал актьорът, колко време е продължило лечението и кога му е поставена диагнозата, пише БТА.

Готлиб е съобщила само, че заболяването е "открито навреме и е лекувано оперативно". Говорителката на Дъстин Хофман е допълнила, че той се "чувства отлично и е в добро здраве".

Очаква се 75-годишният актьор да се подложи на по-нататъшно превантивно лечение, за да се избегне повторната проява на заболяването. Дъстин Хофман е женен за адвокатката Лиса Готсеген. Актьорът има шест деца и две внучета. Семейството му не е коментирало състоянието му.

Хофман е носител на "Оскар" за главна мъжка роля за филмите "Крамър срещу Крамър" (1979) и "Рейнман" (1988). Миналата година актьорът дебютира като режисьор с продукцията "Квартет".

Следващият филмов проект с Дъстин Хофман е режисираната от Джон Фавро комедия "Chef". Във филма, който трябва да излезе на екран през 2014 г., участват още Скарлет Йохансон и Робърт Дауни младши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase