Кадър от "Железният човек" 3. Снимка: Форум Филм

"Железният човек 3" попадна в челната петица на най-доходоносните филми на всички времена заедно с "Аватар" и "Титаник", съобщи Контактмюзик.

Така продукцията изпревари "Трансформърс 3".  "Железният човек 3" е събрал 1,14 милиарда долара приходи от прожекции в целия свят.

Начело в своеобразната класация са "Аватар" и "Титаник", с по над 2 милиарда долара приходи в световния бокс-офис, пише БТА. По всичко изглежда, че двата филма ще запазят дълго време лидерската си позиция. На трето и четвърто място са съответно "Отмъстителите" и последният филм от поредицата за Хари Потър. Напоследък намалява зрителският интерес към "Железният човек 3", който едва ли би могъл да измести от четвъртото място събралия 1,34 милиарда долара приходи филм "Хари Потър и Даровете на смъртта: втора част".

В класацията на най-доходоносните филми на всички времена, която взема под внимание инфлацията, обаче последният филм от поредицата за момчето с магьоснически способности и "Железният човек 3" не са дори в Топ 100.

Челната тройка включва "Отнесениот вихъра", "Междузвездни войни" и "Звукът на музиката", а челната петица се допълва от "Извънземното" и "Титаник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase