Кадър от "007: координа Скайфол". Снимка: Форум Филм

Явно Джеймс Бонд няма да излиза в пенсия. Въпреки че стана на 50 години агент 007 е готов за нови приключения. Филмовата къща "Метро Голдуин Майер" съобщи официално, че се подготвя нов филм за прочутия шпионин, предаде Ройтерс.

Все още не е ясно кой ще седне на режисьорския стол. Последният от поредицата бе поверен на Сам Мендес. Имаше идеи той да се заеме и с новия епизод, но режисьорът отказа да участва в проекта. Като негов заместник се спряга и името на Гай Ричи, но все още няма официална информация дали той е приел поканата.

Още по темата
По време на конферентна връзка с инвеститорите шефът на киностудията "MGM" Гари Барбър съобщи, че се работи над сценария за новия, 24-и екранен Бонд-епизод в 50-годишната история за британския суперагент.

Той се надява филмът да излезе на екран до 3 години. Барбър не даде подробности за актьорския състав, но отсега е известно, че Даниъл Крейг има вече подписан договор да изпълни главните роли в следващите две продукции за агент 007, пише БТА.

Барбър благодари на Сам Мендес за "невероятното му работа над "007: координати Скайфол", който осигури на продукцията приходи от 1,1 милиарда долара от световния бокс-офис. Британският режисьор обяви по-рано този месец, че ще се концентрира над театралните си проекти и няма да режисира следващия Бонд, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase