Снимка: Форум Филм
fallback

Общ преглед
Когато един човек седи сам срещу себе си в забито кафене до някаква бензиностанция и спори - пак със себе си, звучи странно, дори абсурдно. Но точно това се случва на героя на Брус Уилис в “Looper: Убиец във времето”.

Режисьорът Райън Джонсън, който е автор и на оригиналния сценарий, ни пренася в недалечното бъдеще (2072 г.), в което Джо (Джоузеф Гордън Левит) е убиец, който може да се връща назад във времето, за да убива своите врагове. Така в неговото настояще жертвата няма да съществува, тялото му ще се изпарява и Джо няма да има проблеми с органите на реда. Поредният му случай обаче се оказва, че трябва да убие себе си на старини.

И така в споменатото кафене вече възрастният Джо (Брус Уилис) и Джо младши (Левит) седят един срещу друг, поръчват си неволно едно и също и спорят за машината на времето.

Сюжетът няма да разкрие по какъв начин се е променила квантовата физика в бъдеще, че да се стигне до реализацията на подобна адска машина. По-скоро ще ни хвърли в размисъл - има ли смисъл от машина на бъдещето, щом в миналото никой не се променя.

Сюжетът ще се задълбочи повече върху емоционалните аспекти, до които води подобно изобретение. Историята събира множество персонажи, всеки от които не е доволен от нещо и се опитва да го промени, без да си дава сметка на каква цена.

Героят на Брус е отчаян мъж, който иска да подреди миналите събития по друг начин, за да спаси загиналата си съпруга. Връщайки се в миналото с точен план, неговото по-младо “аз” пък осъзнава, че опитът да се промени миналото няма да доведе до реална различност в бъдещето.

До този извод стига с помощта на героинята на Емили Блънт, която се оказва майка на малко момче със свръхспособности, донесли прозвището му Буревесника – бъдещия главатар на престъпната банда.

Тук критиката сравнява сюжета с филма  “12 маймуни” , в който отново героят на Брус Уилис прескачаше във времето, за да убие този, който щеше да съсипе планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 11 години

Не съм съгласен, че пътуването назад във времето е невъзможно, за пример ние за 23 години се върнахме 40 назад:)

1

Белинташ

преди 11 години

Безмислен филм. Самия СТИВЪН ХОКИНГ доказва и прави експеримент, че пътуването назад във времето е невъзможно. *** и гениален експеримент. Изпраща покани и обявява за парти, което вече се е състояло. Както може да се сетите, на партито е било скъчно, тъй като никой не дошъл.

fallback