Леонардо ди Каприо като Гетсби. Снимка: slashfilm.com

Римейкът на филма "Великият Гетсби" с Леонардо ди Каприо ще излезе на екран през лятото на 2013 г. Очакваше се продукцията да се появи още през декември тази година. Така филмът на Баз Лурман ще пропусне надпреварата за наградите "Оскар", предаде Ройтерс, позовавайки се на компания "Уорнър брадърс".

Решението за закъснението на премиерата е на филмовото студио. От там смятат, че летният филмов сезон, изпълнен с екшън, супергерои и продукции със специални ефекти, е най-доходният период за Холивуд.

Компания "Уорнър брадърс" показа официалния трейлър на новата версия на "Великият Гетсби" през май. Първоначално студиото смяташе да пусне филма на екран на Коледа тази година, с което да го направи потенциален участник в надпреварата за "Оскар". Смяната на датата обаче означава, че римейкът няма да попадне сред претендентите за най-престижните отличия в света на киното.

Иначе римейкът отново ще пренесе зрителите в 20-те години на миналия век, но на фона на музикални изпълнения на съвременни звезди като рапърите Джей Зи и Кание Уест. В продукцията участва и независимият певец Джак Уайт. Освен Леонардо ди Каприо във филма участват Тоби Магуайър и Кери Мълиган. Главните роли в оригиналната продукция от 1974 г. се изпълняваха от Робърт Редфорд и Мия Фароу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase