Кадър от "Хобитът". Снимка: Форум Филм

 "Хобитът" на  Питър Джаксън ще е безспорният хит на откриващото се годишно изложение "Комик-Кон" в гр. Сан Диего, съобщи агенция Ройтерс.

Събитието започва на 11 юли като се очаква да привлече повече от 125 хиляди фенове на супер героите от комиксите и на научната фантастика.

Големите телевизионни канали и холивудските филмови компании пристъпиха към изтънчени промоции за рекламирането на новите филми и програми, които ще бъдат представени.

Актьорите Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Тейлър Лаутнър ще се престорят на вампири и върколаци отново преди прожекцията на последната част от сагата "Здрач" - "Зазоряване -част 2".

Тук ще бъдат и ветераните Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегeр за промоцията на блокбастъра "Непобедимите 2". Но като че ли с най-голям трепет се очаква продукцията на "Уорнър брос" "Хобитът: Неочаквано пътешествие", която е първата част от продължението на "Властелинът на пръстените", смятат експерти.

Действието хронологично предхожда хитовата трилогия. "Хобитът" разказва за пътешествието на младия Билбо Бегинс и как той се сдобива с пръстена, който по-късно предава на родственика си Фродо.

В ролята на самия Билбо Бегинск ще изиграе влиза Мартин Фрийман. Играят също Илайджа Ууд, Анди Съркис, Били Конъли, Иън Макелън, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Кристофър Лий ит.н., припомня БТА

Самият режисьор Питър Джаксън ще присъства на изложението и ще представи дълги клипове от проекта, който ще се появи на екран през декември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase