Снимка: София Филм Фест

Панорамата „Фокус Ирландия” се организира в партньорство с Посолството на Ирландия в България и Ирландския филмов институт. Днес, в Деня на св. Патрик, ще се състои Ирландската гала с премиерата на „Кеят”.

Филмът на режисьора Джерард Хърли разчита на познат сюжет, но предлага на зрителите отлична актьорска игра и сценарий без излишна сантименталност, които офор- мят особено въздействащ разказ. Историята проследява как младият ирландец Джак Маккарти, който работи в Ню Йорк, получава от баща си писмо, че е на прага на смъртта и иска да го види за последно. Когато обаче стига до далечното си родно село, първото нещо, което вижда, е как баща му Лари (Карл Джонсън) в доста добра форма играе голф на една морава. Джак не е особено щастлив от хитрия трик на родителя си, още повече че двамата не си говорят от 20 години, но понеже е похарчил всичките си пари за еднопосочния билет до Ирландия, е принуден да остане.

И не само да помогне да баща си да събере дълговете си, но и да живее с него под един покрив. И дори да преглътне дългогодишната вражда, понеже обстоятелствата изискват разбирателство… Във филма ще видим и звездата Лили Тейлър („Аризонска мечта“), а на прожекцията ще присъства и продуцентът Джим Старк, който
е председател на журито на Балканския конкурс на СФФ.

Гледайте днес от 17.00 часа в кино Люмиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase