Снимка: А Plus Films
fallback

Режисьорът на „Малена“ и „Легенда за пианиста“ ще омагьоса почитателите си с нова история.

Новият филм на Торнаторе е филмов разказ за Баария (местното име на родното място на Торнаторе – Багерия) през погледа на главния герой Пепино.

Проследява се животът на едно отракано хлапе през 30-те години, което израства в това малко сицилианско селце с една главна улица.

Оженва се, сдобива се с деца, съзрява и остарява, натрупвайки своята дажба житейски опит сред забавната динамика от случки и препятствия на свят, в който всеки знае всичко за другия.

В актьорския състав на „Баария“ са обичайните заподозрени – Моника Белучи (в ролята на приятелката на зидаря) и Микеле Плачидо (в ролята на комуниста), както и Франческо Шиана (Пепино Торенуова), Маргарет Маде (Манина), Никол Гримаудо (Сарина като момиче), Анхела Молина (Сарина) и други.

Торнаторе е майстор в пресъздаването на спомени и на чувствата, които ги съпътстват.

Усетът му към детайлите и вълшебния момент намира съвършен израз в този филм, който ще напомни на мнозина за прекрасния „Ново кино Парадизо”.

„Баария“ е в кината от 7 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

student

преди 13 години

Samo edna popravka filma e ot 2009 godina :))))

2

НиК Каргонски

преди 13 години

Винаги като малък,съм гледал италианските филми с някакъв...трепет и благоволение.Поставям ги на първо място по завладяващия сюжет и по реалистичното пресъздаване от актьорския екип.Много отдавна не ходя на кинои не мога да направя сравнение с тогавашната...класа.

1

Jas

преди 13 години

Italiancite vinagi sa umeeli da pravjat filmi. Opredeleno kazano, naj-dobrite i kachestveni filmi v Evropa sa italianski. A tozi ste se radvam da go vidja.

fallback