Саша Барън Коен, известен в ролята си на Борат, ще играе легендарния вокалист на група Queen в нов биографичен филм за Фреди Меркюри.

Проектът, който още няма заглавие, ще бъде по сценарий на Питър Морган (The Queen, Frost/Nixon) и ще проследява историята на култовата група от формирането й до появата им на емблематичния концерт Live Aid през 1985 г.

Филмовата компания GK Films, която ще продуцира лентата, е обявила, че вече е получила правата за най-известните песни на групата, сред които Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, We Will Rock you и Another One Bites The Dust.

"Queen e една от най-великите рок банди на всички времена и музикална марка сама по себе си“  - е коментирал собственикът на компанията – продуцентът Греъм Кинг („Авиаторът“).

Фреди Меркюри е вдъхновяващ артист, пред когото светът благоговее. Така че със Саша Барон Коен ("Борат", "Бруно") в неговата роля и със сценария на Питър Морган, и подкрепата на  Queen, ще имаме комбинация, която да разкаже истинската история зад техния успех“ - продължава още той.

До момента ролята на Фреди е играна от Рос МакКол в документалния сегмент от Queen Video Hits 2 и от Гавин Клакстън в телевизионния сериал  House of Rock.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase