Общ преглед

Още когато гледахме последното видео на Остава към Mexico с кадри от “HDSP: Лов на дребни хищници”, интересът ни бе запален.

Сега вече е факт и датата на премиерата на новия български филм, който вече бе представен пред критика и разпространители на специална прожекция на фестивала в Кан.

От първия учебен ден – 15 септември – „HDSP: Лов на дребни хищници”, който разказва за младите хора у нас, тръгва по кината.

Динамичният му сюжет ще въведе зрителя в енигматичния свят на подрастващите, изпълнен с авантюри, първа любов, разбити приятелства и дори екшън сюжети.

Режисьор и продуцент на „HDSP: Лов на дребни хищници” е Цветодар Марков, като това е дебютният му пълнометражен филм. Сценарият е дело на Христиан Ночев, сценарист и режисьор на филми и телевизионни предавания („Граница”, „Коледата е възможна”, „Ку-Ку”, „Шоуто на Слави” и др.), а оператор е Антон Бакарски („Открадната светлина”).

Една от главните роли е на Владо Георгиев (Михаил), познат от филма на Илиян Симеонов "Пазачът на мъртвите", когато е само на 15 години. В другата главна роля е Мариян Вълев (Синатра) от "Граница", който се появява на екран след дълго отсъствие.

В образа на „тартора” на компанията Хани е новото кинооткритие Силвия Петкова.

В актьорския състав са още Стефан Мавродиев, Христо Шопов, Людмила Сланева, Бойко Кръстанов, Яна Титова, Гергана Кофарджиева и др.

Саундтракът включва както песни на Остава от последния им албум Rock’n’Roll Song Designer, и авторски композиции на Валерия Попова и Силвия Гълъбова.

Ето и трейлъра на филма:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase