Снимка: БГНЕС
fallback

Warner Bros официално започна рекламна кампания, с която се опитва да убеди членовете на Американската киноакадемия, че Хийт Леджър, който изигра Жокера в “Черният рицар”, е достоен да получи “Оскар” посмъртно.

Актьорът, който бе намерен мъртъв в квартирата си в Манхатън през януари тази година, игра за последен път във филма, - поредица от Батман.

Идеята е неговото последно превъплъщение на големия екран да може да се гледа като важен конкурент за престижното отличие за второстепенна роля.

Леджър е получавал номинация за златната статуетка, заради участията си във филма на Анг Лий "Планината Броубек".

Причината за смъртта му е поемане на свръх количество лекарства.

На актьора е била присъждана и посмъртно награда - "Чоувел" на Международния кинофестивал в Брисбейн.

А за това, дали ще се появи името му сред останалите номинанти на 81-ата церемония по награждаването за “Оскар”, ще се разбере на 22 януари 2009 г.

Точно година след смъртта му и месец преди официалното раздаване на отличията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

R.I.P. darling

преди 15 години

Хийт напълно заслужи тази награда и дори да не беше починал,аз пак бих го подкрепяла и лансирала идеята,че той трябва да спечели Оскара. Ролята беше много въздействаща и истинска,изиграна от душа,и това си личеше. Някой спомена "Наградите са за живите",но аз не съм съгласна. Добре е тази награда да бъде присъдена на Хийт,като по този начин Академията засвидетелства уважението си към невероятния му актьорски талант и семейството му. Това би било много важно за феновете,те биха били далеч по-спокойни с идеята,че последната изиграна роля е отличена с такова признание. Определено го заслужава!Хийт,обичаме те! Почивай в мир!

24

do 21

преди 15 години

21 бъркаш се ... той заснема батман целия, а умира в началото на снимките на The Imaginarium of Doctor Parnassus където играе Джони Деп.

23

Лизи

преди 15 години

MLN, СПОКО, БЕ ЧОВЕК! Ако за нещо толкова дребничко се палиш така, не искам и да си представям как реагираш за сериозните неща!.. Ужас просто!.. Ама, че невротични хора има! Би ли ми посочила къде в поста си АЗ коментирам играта на Хийт??? И да приемем, че фактите, които си дала относно смъртта му, са истина, какво ще кажеш обаче за останалите смъртни случаи????! Или и това е случйност?...

fallback