Снимка: Pixabay
fallback

Финансовата обезпеченост и подсигуряването на достоен начин на живот в пенсионна възраст може да бъде постигнато посредством започването на дългосрочна спестовна програма. Поддържането на финансова дисциплина и търпение се отплащат с добри спестявания в бъдеще, дори при малки регулярни вноски.

Спестовните продукти, свързани с инвестиционен фонд например, имат редица предимства – те са гъвкави и способни да се адаптират към променящите се обстоятелства в живота на клиента чрез възможности за увеличаване, намаляване, или дори пропускане на вноски, а в още по-трудни ситуации - теглене на цялата или част от акумилираната сума. Модерните спестовни продукти предоставят още стимулиращи бонуси и специални функции за подсилване на спестовната сметка.

Добрите продукти имат специални характеристики, които да подсигурят създаването на своеобразен резерв за спешни случаи. Към това ни насочва и серията от образователни материали на MetLife България в Dnes.bg, които представят визията за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

Въпреки това спестовните продукти не следва да се разглеждат като краткосрочни спестовни инструменти за покриване на ежедневни финансови нужди, за да бъде избегнат негативен ефект върху доходността на спестовната сметка.

В серия от образователни материали MetLife България и Dnes.bg ви запознават с възжмоностите на застрахователните и спестовните инструменти, които могат да ви бъдат от полза за вашата финансова култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Ущипан яко.

преди 6 години

Години наред внасях по 70 лв. месечно към алианс. Отделно и работодателя внасяше дори по-големи суми там.Виждах се щастлив пенсионер.😁Но уви, парите изчезнаха.И получих под 1% от това, което Алианс Бг получиха от мен😈.Внимавайте с тези мошеници-кървопийци!

27

Куха лейка

преди 6 години

До 16, явно имаш чичо владика от герб....незнам на колко години си и неми пука.....!!!! Аз съм на 45, готвач съм... В Б.г. главен... Там на готвачите предлагат договор на минимална ???? Ако щеш работи ,ако не стои гладен.... Много неща искам да Ти кажа но изстриха статията.... Да не сядаш на тоя на който аз съм сядал, че да ме разбереш.... Дърт отворко....

26

Един българин

преди 6 години

До: художника (номер 25)Напротив, и смъртта не е сигурна. Тоест, физически, смъртта е сигурна разбира се.Не е сигурно дали и как ще те погребат. Щото чувам вече че и свещениците бягали извън България да си търсят по-добра работа.За копачите не коментирам. Сигурно и тези дето копат гробовете ще си намерят работа като изкопчии за повече пари в други държави от Европейския Съюз.Стига да са само здрави физически.Говоря за християните. Освен да станем мюсюлмани? Или евреи?

fallback