Снимка: Pixabay

Застрахователната култура в България все още е под средноевропейското равнище. По-голяма част от хората в страната предпочитат живия контакт с финансовите консултанти, което ще продължи да определя нуждата от високо квалифицирани кадри за взимане на важни и дългосрочни решения от клиентите.

Финансовата сфера обаче се развива с изключително бързи темпове.

Oт 6 ноември, понеделник, в серия от образователни материали MetLife България ще представи на читателите на Dnes.bg своята визия за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

Съществуват добри перспективи пред всички професионални консултанти, които са в услуга на своите клиенти и следват динамиката на пазара.

В основата за успеха на един финансов консултант в сферата на живото-застраховането например стоят личностни качества като честност, точност, съпричастност, постоянство.

Застрахователните агенти подсигуряват предварително избрани услуги от клиентите, а застрахователните консултанти могат да бъдат полезни за тях, предоставяйки им цялостна информация въз основа на богатите си познания отвъд сферата на застраховането, а именно – в области като социална, здравна и данъчна система. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase