Photographer Name: Trent Mitchell
fallback

Общ преглед

Днес обявиха финалистите в световния конкурс 2019 Sony World Photography Awards. Анонимно жури от водещи световни експерти в областта избраха кои са най-въздействащите серии фотографии от рекордните над 326 000  изпратени снимки в 4-те конкурсни категории.

В конкурса взимат участие фотографи от 195 държави и територии. Носителят на титлата Фотограф на годината, десетте победители в раздел "Професионалисти“, както и големите победители в раздели “Любители“, "Младежи“ и "Студенти“ ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Лондон на 17 април 2019 г.

Творците-финалисти предлагат своите интерпретации за съвременния свят във всичките му форми и измерения. Много от тях засягат политически въпроси.

Например, архитектурните кадри на Даниел Очоа де Олза (Испания) разкриват прототипи за гранични стени, които понастоящем се намират в Сан Диего близо до границата между Мексико и САЩ, а фотоесето на Тоби Биндер (Германия) изобразява повсеместните проблеми, засягащи младите хора в Белфаст, Ирландия и въздействието, което Brexit може да има върху Мирното споразумение от 1998 г. Красотата на природата и въздействието на човека върху нея могат да се видят във въздушните изображения от Етиопия на Кирън Додс (Великобритания), които акцентират върху загубата на 95% от местните гори, както и в творбите на Леа Шретенталер (САЩ), която използва традиционен филм и сребърно-желатинови фотографски процеси за заснемане и отпечатване на образи на спорни инфраструктурни проекти в Хавай, чийто изображения след това обгаря с лазер, оставяйки подобни на белези празни пространства върху снимките.

Избрани са и кадри, разкриващи съдби и места, които иначе биха останали непознати за света: Алис Ман (Южна Африка) показва уникалната и развиваща се субкултура около женските отбори мажоретки с барабани, докато Кохей Уено (Япония) отвежда зрителя в подводния свят на състезателното свободно гмуркане, а Алесандро Грасани (Италия) представя зашеметяващи портрети на женските боксьори на Гома, Демократична република Конго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

1

преди 5 години

Някой по на ти с изкуството да обясни снимката с клозета?

2

Анонимен

преди 5 години

Мизерия и депресия.А какви чудеса е сътворило човечеството те снимали мърлява тоалетна,някакви арабски корита и ***. Че и ги избрали за въздействащи..

1

Анонимен

преди 5 години

Пълен .... са!!! Да бяха снимали Караянчева как държи слово, или някой министър в нов апартамент!

fallback