Снимка: CNN
fallback

Разнообразните пейзажи, артистичните съкровища и страхотната храна правят Италия празник за душата, предлагайки по нещо за всеки. Планините и езерата, модерният Милано, очарователната Венеция, хълмовете и градовете в Тоскана, ренесансовите класики като Флоренция.

Красивият Рим е неповторим със своите древни паметници - Колизеума, Римският форум и Пантеона - и изкуство на тавана от Микеланджело в Сикстинската капела във Ватикана.

По на юг се намира съблазителният бряг на Амалфи, интригуващата Сицилия на върха на "италианския ботуш“ и плажовете със средиземноморски пейзажи.

И невероятната храна. Отличителни, сезонни и  регионални - от леки специалитети от морски дарове като паста със сардини на юг, до менюта, в които преобладават сирена, сметана и месо на север.

Освен това се носи аромат на прясно смляно кафе от всяко кафене, площадите са живописни и има скрити наслади около всеки ъгъл.

Можем да продължим още дълго, но е по-добре да се потопим в атмосферата на Италия със снимките в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Никога, мерси ! Познавам италианци от Неапол , при това богати - пълно разочарование! Те се оказват по- злобни, завистливи и със стеснено съзнание от българите! Ама такова лицемерие никога не съм виждала!! На север може да са по - европеизирани, но на юг са си откровено *** по манталитет. Пък и не са чак толкова привлекателни забележителностите им - повечето са неподдържани, има много ***, замърсени канали даже във Венеция.

4

Анонимен

преди 6 години

До байхейсПълен ти е мозъка с русофилия, еврофобия и българофобия! Стой си в гнусната панелка и защитавай интересите на ***, която си виждал единствено на картинка.

3

Анонимен

преди 6 години

До ИталианецаТриест, Болоня и Флоренция също са ти наблизо. Отбий се и там, няма да сбъркаш!

fallback