Снимка: Instagram
fallback

Бодибилдърка бе арестувана в Иран за публикувани "неприлични" снимки в социалните сайтове, в които се вижда как тренира.

Жената била призната за виновна заради нескромно поведение, пише Daily Mail.

Името на спортистката не се уточнява, но се предполага, че тя е Ширин Нобахари, която има повече от 68 хиляди последователи в Instagram.

Нобахари е една от двете иранки, взели участие в международни съревнования. През септември миналата година, когато се върнала в родината си, властите ѝ направили предупреждение, че си прави неприлични селфита.

Daily Mail припомня, че в Иран терминът "голо тяло" се отнася за жени, които не са покрили изцяло тялото си – съответно китката и глезените. Нравствената полиция също така наставлява, че дрехата на Нобахари не е монтаж.

Органите на реда в Иран строго следят за поведението на жените в страната. През 2016 г. там бяха арестувани жени, които карат велосипед.

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

До анонимен 33

преди 7 години

Говоря като човек, който не иска майката на децата му да бъде жена, наричаща я навремето хората - "к*вата на квартала". А в днешно време огромна част от българките са горе-долу такива. :)

27

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен с "шаврантиЙ"Говориш като потенциален джихадист-комплексар с проблеми в общуването. А 70 девици в рая не са морален проблем, а? Аз на такава религия бих слагал 18+ и червена точка на книгите. Иначе мюсюлманите правят по много деца не за друго, а заради традицията и чуждото мнение. Нещо като сурвакане.

26

Анонимен

преди 7 години

и тук ако беше като там щяхме да се уредим с ка4ествени моми!!

fallback