Янчо Янчев, автор в Blog.bg

Вярното царско кученце Даниел Вълчев разправя, че разговорите за това дали да има или да няма учителска стачка, щели да продължат.

Сякаш това са разговори между приятелки в махалата, обсъждащи новите си гаджета. Разговорите със социалните партньори, които са супер амбициозни винаги, и винаги стигат до никъде, също щели да продължат.

Като поредната 1892 серия от някаква глуповата сапунена мелодрама.            

Партньорите вече знаели становището на премиера Станишев: “качваме заплатите, ама догодина”.

Нещо като „тате ще ми купи колело, ама друг път“.

Даниелчо обаче не спира, от време на време се чудя с какво се друса, и продължава:

„Някои хора искат неща, като че ли са завършили училището на магиите, но аз съм завършил реално училище“.

Господин Вълчев, знаем, че сте завършил училище, ама вашите метафори, направо смазват. Според министъра в момента, заедно с тринайстата заплата, което ставало на три пъти през годината, учителската стигала 472,11 лева.

Много пари са това, ей. Тази заплата не се ли даваше евентуално в края на годината? И то не винаги? Или в случая аз не съм в час?

Дани, дай тревата насам, та и аз да разбера за какво иде реч.           

Скоро един министър искаше данък образование, което го отдадохме на злоупотреба с алкохол и хапчета, но царедворецът, който между другото се е заел с проблемите на българското образование, го бие отвсякъде.

Следва и още едно блестящо негово умотворение.

Запитан дали не се притеснява, че ще има стачка и учебната година няма да започне навреме, министър Вълчев сподели, че единственото, което го притеснява, е Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята.

Мен лично ме притеснява времето, в което този министър ще продължи да бъде министър.            

Междувременно Синдикатът на учителите, Учителски синдикат към КНСБ и синдикат "Образование" към КТ Подкрепа са препотвърдили готовността си за ефективни стачни действия. Браво, ура. Дайте конфетите.            

Предвиждат се различни стачни мероприятия, като:

  • едночасова предупредителна стачка, на която с енергийни вълни от стачкуващите учители ще се промени траекторията на Халеевата комета;
  • молебен, който ще осигури поредния безсмислен пиар на православната църква, която по принцип върши само щуротии;
  • автошествие, помагащо единствено на кмета отново да се развихри.

И последното, което е любимото ми:

  • мълчание в класната стая, предлагащо комфорт на учениците. Ще могат да говорят каквото си искат без да им се правят забележки. Ще пеят, викат и псуват. Не че и сега не го правят, но тогава ще бъдат наистина спокойни.            

Тези протести вече са одобрени от най-добрия актьор сред синдикалистите в България от Хан Аспарух насам.

Самият Желязко Христов, за когото не е проблем, когато трябва да се смее, да се радва като кученце или органично да рони горчиви сълзи. И в крайна сметка резултатът да е нулев. Винаги.

Последната стачка беше с посещаемост 3%. Егати и стачката. Прилича на пенсионерска такава. 2 млн. пенсионери, 100 протестиращи. Яко.            

Желязко де Ниро искал среща и с президента. Предполага се, че президентът вече мете червения килим за тази фундаментална среща, на която ще присъства и Хари Потър.

И стачка няма да има, заплатите ще се вдигнат двойно, а опасността от атака на извънземни ще изчезне.           

Даниеле, вземи се в ръце. Или върши някаква смислена работа или се качвай на Халеевата комета в посока там, откъдето си дошъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase