fallback
Имате едно ново съобщение.

Мига примамливо и те приканва да кликнеш върху него. Това може да е човекът на живота ти или най-голямата откачалка, която си срещал/а. Шансовете са 50:50. Вярно, че първата реплика на предния бе дали искаш да правиш тройка с приятеля му от детинство, но този пък може да е по-нормален.

Младите българи все повече нямат време за връзки – това е болезнено ясно. Чатовете и сайтовете за запознанства са новото място за срещи, където всичко става бързо.

След третото влизане ти се повръща от пичове, мъжествени романтици, романтични мачо-типове, флиртаджии, женени, които “желаят дискретна връзка с млада дама, която знае какво иска от живота, ако и ти си страстна като мен, обади се, няма да съжаляваш”.

Никовете са покъртителни – Me4oPuh, Змей горянин, Пухчо, котенце, Пуфи пуфи, странстващ полъх, малкия мук, пич и половина, магаре на мост, слънчо, както и изчерпателното Един мъж.

Нежният пол също не остават по-назад: Lolita, nestinarka, mesalina Platinum, Uhanna nejnost, Деметра и категоричното ne me interesuva kolata ti!

От време на време се случва да попаднеш на някой що-годе подходящ, тоест: не слуша чалга, не идолопоклонства на Пепа Секса и разговорът излиза извън рамките на гръдната ти обиколка. Размяната на снимки също е преминала нормално, не си получила стомашен спазъм при отварянето на неговата, нито пък той напуска разговора внезапно, отваряйки твоята.

“Сладка си”

“Ти също”

Ако положението стигне до “В шест на Булгартабак”, лек трепет обхваща съзнанието ти и малко остава да се превърнеш асъл в странстващ полъх. За съжаление, обаче, от тези срещи рядко излиза нещо дълготрайно, като “трайно” в случая се свежда до разговор на една бира.

“Боже, това ли е той? Ама той по-нисък от мене... Оф, една бира и след това бягам – имам среща или нещо от сорта...”

Разговорът върви мъчително, той ти разказва защо е скъсал с предната си приятелка и как му се метат жените по принцип. Или ти споделя за най-новия вирус, който атакува компютрите. Или как са ритали с момчетата в събота. Или колко много работа има..

“Липсва му един зъб, на снимката не си личеше”

Кимаш с разбиране и гледаш жално настрани. Мислиш за разни други неща – утре трябва да стана в 7. Трябва да купя храна на котката. Да си напиша курсовата.

“Имаш чаровна усмивка ...”

“Наистина ли, благодаря...”

“Излизала ли си с други от чата?”

“Да... Но ...”

Раздялата има разни варианти – стискане на ръце, нервен кикот и потупване по рамото, съчетано с жаден поглед към свободните необятни пространства.

“Ще се чуем, беше ми приятно”, дрън-дрън и още куп лъжи.

Тръгваш към спирката и вдишваш дълбоко въздуха на свободата. Той прави същото.

Или:

“Аз съм с колата, може да те закарам”.

Ти си представяш колко време ще висиш на спирката, ще се тъпчеш в рейса и в края на краищата удобството на колата си казва думата.

“Добре, може, благодаря ти”

Вътре отново става дума за чаровната ти усмивка. За щастие трафикът е натоварен и няма много време за зяпане. Пристигате пред вас – отново неловка ситуация. Малко се чувстваш кофти, щото те е докарал, пък знаеш, че няма да се видите повече. Държиш се колкото се може по-мило. Нескопосана целувка по бузата и изхвърчаш като тапа. След половин час получаваш sms: “haresa mi, ako iskash da se vidim utre, celuvki”

Няколко минути се чудиш какво да отговориш. Измисляш някакъв мил, но твърд отказ.

Лягаш си с облекчение, защото въпреки неудачния избор, все пак си извършила някаква социализация. В днешни дни и това е достатъчно. Преди да заспиш си мислиш дали това не се превръща в начин на живот – глупави, безсмислени виртуални разговори, водещи до още по-глупави и безсмислени реални срещи и облекчителна раздяла. Е, случват се и хубави неща, може да попаднеш на някой свестен и чаровен и да нещата да станат сериозни. Но това са по-скоро изключения.

На другия ден си изтриваш профила в сайта и си правиш нов. Поне това му е хубавото, всеки ден можеш да си нова. Убедена си, че днес ще Го намериш. Или той тебе, все едно.

Стоиш, чакаш. Разглеждаш кой е онлайн.

Имате едно ново съобщение! Уха, това е той :)

“zdrasti, nie sme dvama bisexualni pi4ove... padame si po sado-mazo, iskash li da probvame?....”

Чувствата ти се сменят бързо, през гняв, до желание да отговориш нещо гадно, до апатия и накрая просто натискаш Delete ... Съобщението е изтрито успешно.

Понечваш да затвориш страницата и ...

Имате две нови съобщения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback