Снимка Фейсбук
fallback

Васил Василев-Зуека открива първата си изложба в Мадрид. Тя носи името „Моят свят“ (Mi Mundo). Посетителите ще могат да ѝ се насладят на 30 май в културния център Lope de Vega, съобщава Gospodari.com.

По думите им картините нa Зуекa са фигурални и илюстративни, със свободен и експресивен рисунък, и демонстрират неговата емоционалност и желанието му да експериментира с различни живописни техники.

„Стилът му е разпознаваем, а фигурите често са инстинктивно деформирани и издължени като личните му Арлекини, напомнящи за магическите ефекти и семантиката на куклите в театъра. Неговите герои са почти измислени, понякога наивни и често биват асоциирани с акварелните илюстрации на Любен Зидаров към много от сборниците с разкази на нашите класици“, пише сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 седмици

Ами идете на изложбата на Ристе Кюрдо,бе...Човекът се засрами от Рачков и избега...

27

Анонимен

преди 4 седмици

(Продължение): С такова поведение показваш, че си носиш родния манталитет и не можеш да го надскочиш. Може и да не съм прав, но така го виждам.

26

Анонимен

преди 4 седмици

Едно не разбирам. В България имаше много участия, ангажименти и какво ли не, респективно и слава и пари, и изведнъж реши да емигрира. Хубаво, да речем писнало му да прави халтури и търси промяна. Защо обаче трябваше да излезе с писанията колко бил омерзен и разочарован от страната? Постигнал е много и да седне изведнъж да плюе е върхът на тъпнята. Ама то така е у нас - хората с възможности,във всякакъв смисъл, винаги вият колко са онеправдани. Тук вече наистина ми падна в очите, Зуек.

fallback