В началото на истинското лято Vivacom Art Hall Oborishte 5 представи изложбата „Енигма“ на младия и талантлив художник Димитър Божков. Експозицията от нови и оригинални произведения може да бъде разгледана ексклузивно в периода от 21.06 до 27.06.2023г., традиционно с вход свободен. Творбите му могат да бъдат закупени на място в галерията от любители и колекционери.

На събитието присъства и самият творец, който долетя от Италия, за да посрещне своите гости. Изложбата беше уважена от представители на институции, галеристи, любители на изкуството и млади творци.

Известният тв и радио водещ Ники Кънчев стана горд притежател на една от картините на Димитър Божков и остана очарован от живописното му изкуство.
Експозицията разгледа и Илияна Лазарова, която в момента гледаме в тв сериал "София вкъщи".

От 10 години Митко живее и твори в град Латина, близо до италианската столица Рим. Той споделя, че любовта му към изкуството пламва през 2014г., когато се записва да учи право в университета „Ла Сапиенца”. Неговият треньор по бокс Роберто Рома също допринася за решението му да поеме по този път.

В платната му присъстват натюрморти с цветя, морски пейзажи, както и фигурални, и абстрактни композиции.

Основното вдъхновение на 29-годишния артист идва от темите за природата, морето и цветовете, от чувства като гняв, страст и тайнството на любовта.

Най-голямото вдъхновение за Димитър Божков е докосването му до изкуството на големия български живописец Васил Петров.