Снимка: НДК
fallback

В помощ на пострадалите при земетресението в Непал са няколко инициативи, които ще се случат в НДК. Първото е панорамата "Намасте, Непал", която се открива на 25 май от 19.00 часа в зала “Люмиер” и е организирана от екипа на “Банско Филм Фест”.

Средствата ще бъдат изпратени целево на Непалската асоциация по алпинизъм. Филмите ще бъдат свързани с различни експедиции и истории, с бита, културата и природата на Непал.

Ще бъдат открити и изложби. Едната е: "Защо, Аляска" на Румен Радев, Йоанна Матеева и Дойчин Боянов. А другата е "Кавказ`2014" на Тако Младенов и Янко Дойчинов.

“Брилянтни снимки на полет от Еверест с параплан” – това е мнението на „National Geographic Adventurers” през 2012 г. А филмът е за рекордното пътешествие, което започва от базовия лагер на Еверест и завършва на брега на Бенгалския залив. През май 2011 г. непалците Бабу Сунувар и Лхакпа Тшери Шерпа изкачват най-високия връх на Земята. От 8848 м. започва 30-километровият им полет с параплан - тандем. Но с приземяването приключението не свършва. Оттам двамата поемат на дълъг път пеша, с каяк и параплан чак до Индийския океан.

Наградата за цялостна реализация в екстремни условия на Банскофилмфест’ 2012.

Сред филмовата програма е и “По-далеко отколкото виждат очите” - признат за една от най-добрите продукции, заснети по склоновете на най-високия връх на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback