Снимка: Refresh PR

Общ преглед
Хари Бенсън е само на метри от Боби Кенеди в нощта на неговото убийство, в стаята с Никсън, когато подава оставка. Той е и с ИРА по време на акции, в Босна, Сомалия и Берлин - когато стената се издига и пада. Неговият обектив улавя Бийтълс в бой с възглавници, докато целият свят е в краката им. Фотографира всички американски президенти от Айзенхауър до Барак Обама, както и някои от най-интересните личности в света - от кралица Елизабет, Сър Уинстън Чърчил и Александър Солженицин до Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър и Брат Пит.

Първата му изложба в България се казва “60 години в снимки” и ще бъде открита на 5 декември, във VIVACOM Art Hall. Селекцията показва 42 от най-популярните фотографии на Хари Бенсън, които улавят големите истории на хора и събития, променили завинаги времето, в което живеем.

В “60 години в снимки” ще видим още Боби Фишер, целувка от кон (1972 г.), Сенатор Робърт Ф. Кенеди, хотел Амбасадор (1968 г.), Бийтълс се срещат с Мохамед Али (1964 г.), Девет портрета на Джак Никълсън (1976 г.), Целувката на семейство Клинтън (1992 г.).

С експозицията стартира най-новата образователна платформа за фотография у нас - “Майстори на фотографията”, която освен изложби на световноизвестни фотографи, ще организира и провежда съпътстващи публични лекции. Първата от тях, на самия Хари Бенсън, ще се състои от 18.00 часа в пространството на изложбата ден след нейното откриване със свободен вход.

 С безброй изложби, награди и няколко книги зад гърба си, Хари Бенсън е на път да празнува 84-ия си рожден ден в самолета на път за България.

Може да видим фотографиите му до 15 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар