Снимка: Галерия "Сезони"
fallback

Графика и рисунка на Иван Нинов може да видим от 19 септември до 5 октомври в галерия "Сезони". Сред избраните в експозицията творби са графични цикли и непоказвани до този момент рисунки на автора.

Иван Нинов се отличава със своя лаконичен, но изразителен и деликатен графичен език, отбелязват от галерията. Голяма част от търсенията му са насочени към експериментиране с абстрактните форми, техния ритъм, цвят и структура. Така се раждат големите му цикли “Въображаеми пейзажи”, „Знак” и “Пространства”.

В натюрмортите си Иван Нинов се придържа към образите на предметния свят. Изобразените в натюрморта предмети привличат със своята обемност и благородния блясък на метала. Предметът тук е главно действащо лице, а абстракциятна е забравена.

Рисунките, които художникът за пръв път представя в галерия „Сезони”, ще се превърнат в емблематични за актуалното му творчество - трансформирането на формата, експериментирането с материала и техниката в мащабни интерпретации - в цвят или не, могат да се видят в галерията.

Иван Нинов е носител на редица престижни награди от цял свят, а негови творби са собственост на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, градските галерии в Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив и други, на Конгресната библиотеката във Вашингтон, на Sammlung Ludwig в Кьолн, на галерии в Краков, Токио, Канагава, и на много частни колекции. Последната му международна изява е самостоятелна изложба през месец юни, 2013г. в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback