Снимка: Дома Арт Фест

Екцентрични пърформанси и преобразяване на културното ни пространство, ни е подготвило фестивалът "Пулсът на Южна Корея". Но събитията в него не са само за големите зрители. Ето какво включва и програмата за малките.

В дните 1-ви и 2-ри юни аниматори от Дома Арт Фест ще учат децата как да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да играят на типични корейски игри. Децата ще могат да видят и красивата корейска анимация „Моята приятелка Мери“, който филм ще бъде озвучен наживо със симултанен дублаж от любима българска куклена актриса.

Специална работилничка по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче. Радост Нейкова, специалист по анимация, ще очакава децата, навършили 7 години на 1-ви юни от 14 часа във Фабрика 126 с ножичка и молив в ръка, като преди това обаче се запишат до 27-ми май на info@domaartfest.com и изпратят снимка на своя рисунка. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация Дома Арт. 20 деца ще могат да участват в това занимание.

Организаторите са подготвили и специален „геймърски“ кът, където ще могат да се играят целодневно любимите на всички корейски деца компютърни игри. Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

Записванията за работилницата по анимация могат да стават до 27-ми май тук: info@domaartfest.com

Фестивалът за съвременно изкуство от Южна Корея Дома арт се провежда от 30-ти май до 09-ти юни в Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Fabrica 126.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase