Снимка: Reuters
fallback

В света на Индиана Джоунс, Терминатор и Гладиатор ще ни потопи новата изложба, която се открива в "Галерия Бургас", съобщи БТА.

Там ще пристигнат костюмите на прочутите герои, за да представят тайнствата на киното. Експозицията ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са докосвали легендите на Холивуд.

Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнатот Меката на киното за откриването на "Галерия Бургас" и ще останат там в продължение на три месеца. Върху 200 кв. м. изложбата "Hollywood in Galleria" ще представи атрибути от 28 касоразбивачи. Сторибордове /поредица от скици, пресъздаваща сценария/ ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.

Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на "Междузвездни войни". Ще видят един от най-запомнящите се персонажи на фантастичнотокино - огромна диограма /макетна инсталация/ на страховитата крачеща кантонерка от "Империята отвръща на удара".

Ще бъдат показани оригиналните костюми, използвани в "Хрониките на Ридик", "Гладиатор", "Хрониките на Нарния", "Индиана Джоунс" и много други филми. Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от "Призрачен ездач" и всеки ще може да ги вземе, размаха и да се почувства супер герой. Организаторите на изложбата са предвидили възможност за снимки с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ДО 1 :)

преди 12 години

Аз всеки ден съм на море ама не съм тръгнал да се хваля.

2

Анонимен

преди 12 години

много интересна изложба наистина

1

От София

преди 12 години

Супер новина! Фен съм на почти всичките изброени герои и филми. След около 3 месеца ще ходя на море в южното черноморие, дано да са още там.

fallback