Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Според настоящите неокончателни данни, всички формации, влизащи в 51-вото Народно събрание, с изключение на партия "Величие", са получили повече гласове на парламентарните избори на 27-и октомври спрямо гласовете за тях на изборите за 50-тото НС, проведени на 9-и юни 2024 г.

Коалицията ГЕРБ-СДС получава малко над 103 000 допълнителни гласа на проведените вчера избори спрямо вота през юни, за коалицията ПП-ДБ са гласували с 36 500 повече от предишния вот, за "Възраждане" - близо 26 500 гласа, а за коалицията "БСП - Обединена Левица" гласовете вчера са били с близо 31 000 повече, отколкото получи коалицията "БСП за България" на вота на 9-и юни.

Партия МЕЧ пък увеличава силно своите избиратели с над 46 600 на вчерашните избори спрямо юнския вот.

Гласоподавателите на ИТН са се увеличили с около 35 800 на вчерашния вот спрямо този през юни, като единствено за партия "Величие" в неделя са гласували около 3200 по-малко, отколкото на изборите на 9-ти юни.

Ако автоматично бъдат сумирани гласовете на двете нови коалиции - "ДПС - Ново начало" и "Алианс за прав и свободи - АПС", то те получават с близо 76 000 гласа повече спрямо вота за единното ДСП на изборите на 9-и юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 41 минути

С 21 процента по лихвите Русия е на 12-то място в света. Генерал-полковник Сергей В.Чемезов, Председатель Союза машиностроителей России, член бюро Высшего совета Единной России, настоя за намаляване на лихвените проценти, предупреди за опасност от индустриален колапс. С растежа на инфлацията цените на храните се покачват и има криза на потребителските цени. Държавният дълг остава непогасен, а бюджетът страда от нарастващите субсидии за ипотечни кредити и увеличените акцизи върху горивата.

75

Анонимен

преди 1 час

Ще има млади софиянци, с по-големи връзки и възможности, които ще ги изкарат болни, твърде ценни или ще изчезнат по тайни канали далеч от администрацията и няма да ги домъкнат до фронта, други ще се крият по щабовете и ще тероризират останалите, но много от кефещите се на евроатлантическите позиции, ще ги оплакват майките им.

74

Вързаха си гащите

преди 1 час

Феномена вече взе достатъчно места в Парламента на изборите и сега заедно с Тиквун ще спретнат "правилнотото" евроатлантическо правителство.Тогава вие /младежи до 35 годишна възраст тук, които днес се правите "на велики"/,още преди Макрон да е изпратил своите бойци в Украйна /като противовес на севернокорейските/, ще ги изпреварите благодарение на Министерско постановление от "Дондуков" 1 до военните окръжия в страната и заминете на Изток . . . с еднопосочен билет !?

fallback