Снимка: БГНЕС
fallback

В област Пловдив има над 30 столетници, които имат право да гласуват днес. Сред хората, оставили един век зад гърба си, е Атанаса Оджакова от село Граф Игнатиево. Tя е и единственият столетник в община Марица и само преди броени дни навърши 102 години.

Възрасната баба редовно следи изборите и се информира за случващото се в политиката. И въпреки че се е уморила от избори, не губи надежда, че животът за внуците ѝ ще се подреди.

Баба Атанаса цял живот е работила. До преди няколко години е поддържала градината си, но вече краката не я държат и не вижда добре.

Следи изкъсо какво се случва в България, като не изпуска новините по телевизията. Разпознава политиците по гласовете.

"Новините ги слушам и много намирам на управниците, че правят каквото си искат. Нашите управници само гледат да се оправят. Те управниците разбиха всичко - викат демокрация, ама тая демокрация, не е демокрация ..не я харесвам, разби България", каза още столетницата пред БНТ.

Голямата мъка на баба Атанаса е, че липсата на работа кара младите да търсят препитание в чужбина.Това принудило и един от правнуците й да замине за Австрия.

"Мило ми е за тях, за всеки ми е мило, че отива там да се мъчи, да работи и тука няма работа и там отиде да работи. Отишъл там да гледа стока на хората и да работи, пък да не е в България", каза баба Атанаса.

Според баба Атанаса политиците трябва повече да се вслушват в гласа на възрастните хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 часа

Нищо няма да се нареди.

4

Анонимен

преди 3 часа

Не губи кураж, идва нов тираж!

3

Ммммм

преди 3 часа

Да си жива и здрава бабе...м.а ти и да гласуваш...не е много смислено....младите трябва да гласуват!!!

fallback