Изненадващо ГЕРБ дадоха брифинг след като станаха ясни първоначалните резултати от седмите предсрочни парламентарни избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на всички, които са вдигнали избирателната активност и според него вече може да се говори повече за представителност в новия парламент.

"Един месец се разделяхме, един месец се обиждахме, но от днес нататък сме поели ангажимент да направим правителство. Победата на ГЕРБ е категорична. И ако се водим от максимата, че "Глас народен е глас Божи", е хубаво е всички лидери да преспят тази вечер и да не надскачат изборния си резултат", коментира той.

Още по темата
"В никакъв случай няма да подменим вота на хората", категоричен бе Борисов и заяви, че програмата на ГЕРБ ще е основоположна за правителство. "Няма да се водим по заклинания. А още днес ги гледам как поставят условия, а партия, с категорични победители, трябва да се съобразява с тези, които имат два пъти по-малко. Не е нито красиво, нито честно. Много компромиси сме направили с тези хора."

"На треперещите гласове от мъка, яд, ненавист, ще им кажа да се съобразят със стотиците хиляди, които стоят зад нас. Те не са нито ГЕРБ, нито Бойко Борисов, а български граждани", допълни той. 

"Парламентът е математика. Ако влязат всички тези партии, знам, че няма да има правителство", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че ще работи с всички, с които са съгласни с програмата на ГЕРБ, без Възраждане, които все пак поздрави за добрия резлутат.

"Никой не е гласувал днес за човек, на който не му знаем името, това е нечестно и няма да го позволя", заяви той попитам да коментира възможен ли е вариантът за "равно отдалечен премиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase