Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На предсрочните парламентарни избори 1370 обвиняеми и подсъдими, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на вота, ще могат да упражнят правото си на глас в 26 секции, разкрити в арестите и затворите. Това сочат данните на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). В затворите ще могат да гласуват 765 души, а в арестите – 605.

В София изборните секциите ще са три – в затвора и в арестните помещения на бул. „Г. М. Димитров“ и на ул. „Майор Векилски“.

Според Изборния кодекс, избирателни секции се образуват в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги при наличие на не по-малко от 10 избиратели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 час

До мен - Аз съм бил задържан в ареста, защото приличах на заподозрян, който е пребил друг човек. Държаха ме 20 часа, преди да съберат свидетелски показания, *** бе съм бил на мястото на инцидента и свидетел на самия побой, да каже, че не съм бил аз. Ако ме бяха задържали в петък или събота, щяха да ме държат до понеделник. И какво? Аь нямам право на глас, въпреки, че нямам доказана вина в тежко престъпление?!?

7

Бaй Kypтu

преди 2 часа

Цъцъцъцъ, eeeйй, oт koл u въжe ru cъбupaт, caмo u caмo ga ca нa влacт...

6

Мен

преди 2 часа

Страшна работа страшна новина.Няма никакъв смисъл от нея,толкова малко хора са без значение.нищо че това им право трябваше да се премахне щом са в панделата,другото поняажно и интересно е за тези 1400 затворника колко хрантутника има на хранилката от държавата.там е интересното и там са гласоподавателите,ще кажете ли бройка сайта да знаем колко шапки и администрация има които се грижат за 1400 разбойника?

fallback