Снимка: БГНЕС
fallback

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

329

Нео

преди 5 минути

Странно, доколкото знам Борисов никога не е поставял условие да е премиер в коалиционно правителство. Негов човек- да, но не и той. Кокорчо ни пробутва стара новина, която е с послание "ние клекнахме"!

328

Анонимен

преди 13 минути

Тия които не гласувате, купените гении от махалите и алкохолиците от кръчмите ще ви определят управника.

327

Анонимен

преди 15 минути

Гледайте интервютата на Ивелин Михайлов да видите каква мафия има в сглобката. За какво ни е пак сглобка, за ветрогенератори ветропаркове в цялата страна да им плащаме олигархичния ток, затова и изнасят реакторите от Белене в Украйна, за да са монополисти на пазара

fallback