Снимка: Bulgaria ON AIR

Предвид очертаващият се фрагментиран парламент, предвид каската от предсрочни парламентарни избори и че това води до унищожаване на държавата във всеки един сектор, това е едно от решенията - експертен кабинет. Всеки един кабинет би трябвало да е експертен, но кабинет, който да е подкрепен от Народното събрание, да получи своята широка подкрепа, за да може да се извършат всички тези реформи и България да тръгне да се развива в положителна насока. Това каза Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в момента се намираме в пропастта - пропадаме още надолу, визирайки ниската избирателна активност. Попов подчерта, че това не е добре за България.

“Този кабинет трябва да е отдалечен от всяка една партия. Тук не е важно името на премиера, а какви политики ще защитава този кабинет, какви министри ще има в този кабинет. В България липсват политики за реалните проблеми на хората. Ние от "БСП - Обединена левица" предлагаме 17 "стълба". Те са свързани с демографска политика, здравеопазване, образование та чак до външната политиката", допълни Попов за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че винаги когато БСП е участвала в управлението, страната ни е имала икономически растеж.
"Имаше увеличение на пенсиите, майчинството, имаше развитие, имаше държавност, а сега държавата забуксува. И ние нашата коалиция вече сме я направили и тя се казва "БСП - Обединена левица", а за след изборите имаме програма. От останалите партии чувам лъскав популизъм и кухи фрази, без никакво съдържание. Власт власт контролира, но и възпира", коментира политическият представител.

Попов е категоричен, че гражданите трябва да имат достъп до правосъдие.

"ВСС независимо дали е с изтекъл или не е изтекъл мандат, има всичките правомощия да свърши едно или друго нещо. На България е нужна лява и силна коалиция", подчерта той.

Гледайте видео с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase