Снимка: БГНЕС
fallback

Българите в чужбина ще гласуват в 168 секции в Турция, 112-Великобритания и 66 в Германия. За сравнение в съседната Северна Македония те ще опражнят своето право на глас в едва 5 секции.

Адресите на избирателните секции, в които ще се гласува извън страната са публикувани на интернет страницата на Министерството на външните работи. В списъците е посочен и броят на избирателните секции, предаде БГНЕС.

В Турция, Великобритания, Германия и Испания са образувани най-много секции.

В Турция съгражданите ни ще могат да упражнят правото си на глас в 168 избирателни секции, в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия секциите са 112 на брой, Германия – 66, Испания – 64.

Следват секциите в САЩ, които ще бъдат 53 на брой, Италия – 27, Нидерландия – 25, Гърция – 23, Франция – 17, Белгия- 16, Канада – 15 секции, Швейцария – 11. В Северна Македония секциите, които са отворени за гласуване на 27 октомври са 5, в Сърбия – 4, в Норвегия – 8, Молдова – 7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

asd

преди 1 час

До Анонименсамо да ти кажа че тия ''българи'' са 95% да не кажа 99% чисти турци с дадено им българско гражданство за да гласуват за доган. не забравяй как преди години ги стоварваха в България с автобусите и им се плащаше да гласуват а те дори език не знаят. Стъпвали са в България само за вот. Транспорт осигорена храна и по някой лев и ето ти ги гласоподавателите а и сега като има секции там ще е ужас с маниполацията. по този начин чужденци накланят везната на вота на България.

17

Анонимен

преди 2 часа

До 1 Какво ограничено разсъждение! Значи истинските българи, които дори плащат данъци в България, но пътуват много в чужбина или имат имоти в чужбина и често посещават, нямат право на глас?

16

ахмед мерчев и слави

преди 3 часа

Ататюрк също памакларъй както всеки редови турук - дьонме сой !

fallback