Снимка: БГНЕС
fallback

Не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията, заяви пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

"Това, което искам да ви кажа, е свързано отново с действията на Министерството на вътрешните работи (МВР) по отношение на престъпленията, които са свързани с купуването и продаването на гласове, най-вече с изкривяване на гражданския вот. Както знаете, от 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, нейна основна задача е противодействие на купения вот и успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани полицейски операции, работят и по всички онези приоритети, които са изведени за МВР", каза Илков.

Oще по темата
По думите му в хода на тези действия служителите на МВР установяват и други престъпления и всички тези резултати биват отчитани ежедневно на страницата на пресцентъра на МВР.

"Друг е въпросът кой как ги ползва тези данни", отбеляза той.

Вътрешният министър увери, че МВР ще продължи да работи в същите темпове, защото резултатите са налице.

"Имаме 160 полицейски операции, които са към днешния ден, досъдебните са 60 вече, така че когато резултатите говорят, т.е. нашите служители не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство по всеки един сигнал и обстоятелство, което е свръзано с купуване и продаване на гласове, не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията", категоричен е той.

Илков коментира, че няма нещо, което да бъде изведено като феномен за тези избори. "Така че си върви всичко онова, което е било и при предходните", заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 ден

До ЙорданкОЙТО СИ ПРОДАЛ ГЛАСА, ПРАВЕТЕ СИ ГЛАСА ПОНЕ НЕВАЛИДЕН, ЗАЧЕРТАЙТЕ БЮЛЕТИНАТА И ГОТОВО. НИКОЙ КУПУВАЧ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ ХВАНЕ ЧЕ ТОВА ТОЧНО Е ВАШИЯТ ГЛАС

44

Анонимен

преди 3 дни

Ooo

43

Анонимен

преди 3 дни

И тоя ни баламосва със вицове , с които , баба ми си храни кокошките !АМИ ТО СЕ ВИЖДА КОЛКО НЕ-РАБОТИТЕ БРЕ ДЖАНЪМ

fallback