Снимка БГНЕС, архив

Мащабна операция срещу купения вот и конвенционалната престъпност се провежда в Софийска област от рано тази сутрин. До момента са задържани четири лица, като нито едно от тях не е свързано с търговия на гласове, предаде БГНЕС.

Междинни резултати от полицейските действия към 10.00 часа даде началникът на отдел „Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов.

Служители на всички подразделения на полицията са ангажирани в специализираната операция. В Костенец и Долна баня се проверяват предварително набелязани частни и търговски обекти като служителите на Охранителна, Криминална и Икономическа полиция си съдействат с БАБХ, НАП и Инспекцията по горите.

Проверяват се още игрални зали и заложни къщи, каза комисар Соколов. Той съобщи, че на териториите на Костенец и Долна баня от старта на акцията общо задържани са шест души като трима са криминално проявени, а двама са били без лични документи в себе си и са отведени за установяване на самоличност. Четирима души са профилактирани, защото представляват особен интерес за полицията, но не са свързани с престъпления против изборните права на гражданите, уточни комисар Соколов.

Полицейската операция продължава на територията на цялата Софийска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase