Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов сподели, че икономиката ни дванадесети месец върви надолу. “Това, което мога да обещая е, че ще положа всички усилия и ще направя компромиси, за да направим правителство”, каза лидерът на ГЕРБ по време на среща с партийния актив в Русе.

"С тези четири години популизъм, като корабът без котви по Дунав вървим. Тук е голяма вина на ГЕРБ, а и моя лична, че партията не остана като котва. Държава от Африка сме направили, ТИР, ТИР гледам тук, не ви ли е срам?!? Четири години, откакто сме си тръгнали, сега решихте, че трябва да показвате, че правите по нещо по магистралата преди изборите оставих 12 милиарда”, продължи Борисов.

Като потенциален проблем номер едно той определи засилващия се мигрантски натиск, но и приемането на България в сухопътен Шенген, за което Австрия все още ни спира.

"За нелегалната миграция предстои голям проблем, ако не сме ние и го решим. Темата Шенген, не че не е важна, не че няма да се борим, но и днес да ни приемат, на границата с Германия няма Шенген, на границата с Австрия няма Шенген и там пак ще ви спрат. Да, когато никой не искаше да говори с Ердоган, аз направих среща във Варна и дойдоха всички от Европа и решихме, че ще се плати и ще стоят в Турция. Това е моя и наша заслуга, че спряхме мигрантите", акцентира Борисов, като припомни събитията.

"Рядко глупави сме - и лидерите на ПП-ДБ, и на ДПС, и ние. Тук споменавам аз, другите не можеш да ги преброиш колко са. Те казват, равно отдалечени, какво значи това. Вместо да излизаме да говорим какво успяхме да свършим заедно, цялата редица тук излиза и говори срещу ПП-ДБ, без да им споменава имената. А всъщност не са много вариантите”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че по негово време еврофондовете са се усвоявали на 99,3-99,7. Днес един План за възстановяване и развитие не може да бъде направен като хората и България е на път да изпусне средствата по него. “Дойде нов Ковид, а ние план още не сме дали“, подчерта още Борисов.

На русенци Бойко Борисов припомни постната пица на Дянков, за която толкова са му се подигравали на времето, но и това, че след затягането на коланите за година е оставил държавата пак метафорично - с "мазнинка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase