Снимка: БГНЕС

За четири години нищо не е направено. Излизат и ми правят оценка. Какво сте направили вие? Дори ни привързват към джуджетата. Ни джуджета сме виждали, нито майка им, на Младен брат му бил шофьор там. Няма да ви позволя да ни ползвате за отрицателния герой! Мога да ви презирам и без да участвам. Няма да го позволя за това, което сме направили. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ихтиман пред пълна зала с граждани.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

На сцената бяха представени лицата от листата на ГЕРБ в общината. Водач е бившият вътрешен министър Младен Маринов. Той заяви, че темата за сигурността е на първо място.

"Трябвало да има премиер, равноотдалечен от всички партии. Къде е в България равноотдалечения човек за премиер, кой е тоя някой друг, да не е извънземен. Ние затова сме партия, за да понесем отговорност, затова идват хората. Не ни трябва равноотдалечен, а всички да сме вътре, за да носим отговорност. Аз ви казвам, че ще направя всичко възможно да има правителство този път", обеща Борисов.

По времето, когато управлявахме ние важеше т.нар. Дъблинско споразумение, но сега подготвят друго, обяви той.

"ПП-ДБ се подигравали, като раздавали дръвчета за засаждане. Изрязаха цялата "Опълченска", но липичката останала. Нима ГЕРБ е виновен за Околовръстното?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Все едно 7 пъти се женим за една и съща, а правим тържество. Трябва ни много добър резултат, иначе ще има нови избори. Ако направим резултат, гарантирам, че ще направя правителство, подчерта Борисов, като гарантира справедливост и сигурност.

"Ние сме пред война. Главчев прави Съвет за сигурност, а над Тел Авив и Рафа падат ракети. Над милиард сме дали досега за избори. Ниски данъци, саниране, изкуствен интелект  - можем да гарантираме за всички тези неща, но със 60 депутата няма да можем”, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase