Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На прага сме на поредна предизборна кампания. Нов играч на политическата сцена няма да има, а единственото различно ще е разделението в ДПС.

"Българската политическа почва ражда растения, които в последните няколко години са болни и част от тях няма да намерят лекарство за своето излекуване. По всяка вероятност през следващите години българската политическа почва вероятно ще роди нови растения”, каза политологът Димитър Ганев в студиото на предаването "Директно”.

По думите му на тези избори няма да видим някаква сериозна промяна. Съотношението на силите и структурата на вота ще бъде сходна.

Ганев посочи, че бързата смяна на политически субекти е резултат от липсата на дълбока връзка между новите политически играчи и обществото. Политическите партии често се възприемат като временно решение на проблемите, което води до постоянна политическа нестабилност, смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Едно от най-сериозните предизвикателства пред предстоящите избори е очаквано ниската избирателна активност. Ганев прогнозира, че настоящият вот може да отбележи ново рекордно ниско участие, подобно на последните няколко изборни цикъла.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 минута

Хората ги е страх от работещо правителство срещу тях. Идват, работят, уволняваме. Пак идват други, работят, уволняваме. Един път като ги изгоним, защо се връщат пак? Уволнил си работника 7 пъти, пак същият работник идва да ти печели доверието и вика: Бате, дай работа, пак няма да та излъжа.

37

Анонимен

преди 8 минути

По кило истинско сирене да дават след гласуването, ще има опашки за сирене.

36

До Българи

преди 1 час

Да, друго си е едни и същи партии да се явяват в продължение на 35 години или техни люспи, разклонения, бивши кадри и прочие, и да очакваме различни резултати - от това по нискочелно надали има. Кат не може да роди тая система нещо читаво, трябва други решения да се търсят, а не "по-малкото зло".

fallback