Снимка: БГНЕС

Няма никакво значение какво внасят тези отцепници. Те вече не са от ДПС, след като са в листи на други партии. Въпросът е приключен.

Така Делян Пеевски коментира молбата, внесена по-рано от Джевдет Чаръков в съда, която има за цел да го отпише като председател на ДПС.

Още по темата

Той заяви, че според него "партията на пудела" може и да не е в следващото Народно събрание, а запитан дали би работил с ПП-ДБ, Пеевски отговори, че първо трябва да бъдат приключени всички разследватия срещу тях. По думите му главният прокурор Борислав Сарафов "замита" разкритията, а от ПП-ДБ играят цирк, че искат да го отстранят от поста, тъй като той ги прикрива.

"Всички видяхте какви чудовищни неща се показаха. Какво се случва? Заметени бяха под килима. Докато не стане ясно какво се случва, а за мен то е ясно какво се случва, с тях разговори не може да разговаряме, особено да говорят те за антикорупционни закони...", обясни Пеевски.

"Прокуратурата не си върши работата", отсече то. 

Запитан защо не е влязъл в пряк двубой с Ахмед Доган, Пеевски заяви:

"Аз ясно показах в кои райони ще бъда и си регистрирах първи листите. Ако имаха смелост, щяха да дойдат в моите райони. Тези лица нямат смелост, винаги са се крили зад гърба ми, през всичките тези години. Те са просто уплашени, те избягаха страхливо."

А за коментарите, че той никога не е бил член на ДПС, Пеевски заяви: "На малки деца, отгледани от мен, не отговарям."

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase