Снимка: БГНЕС

"Днес Борисов успя - зкачи си скалпа на БСП на колана като много други партии".

Така Корнелия Нинова реагира на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че БСП вече е сред естествените потенциални партньори за джентълменско управленско споразумение. Според нея времето доказало истинността на нейната битка и тази на хиляди социалисти  да спасят "БСП от задкулисието, лапите на Борисов, който обича да прегръща и унищожава партии".

Още по темата
Изключената от партията бивша председателка припомни, че ГЕРБ са имали конгресно решение да не се коалират с БСП. Според нея нищо не се е променило, с изключение на това, че тя вече не е председател. Затова от месец говорела, че в БСП има предателство - имало промяна в курса на партията и тя вече влизала трайно в лапите на паралелната държава.

"Борисов е злото за България. ГЕРБ има нужда от алтернатива и това беше БСП", каза тя.

А за бъдещето в парламентарната група на БСП на нея и другите изключени от партията депутати, тя посочи, че вече 3 седмици ПГ не се е събирала и никой не знае какво се случва.

Нинова и хората й няма да ходят в листите на друг партия."Затворен е този въпрос. Няма да се явяваме в други партии. Канени сме, отказали сме. На тези избори ще почиваме. Нека започне кампанията и ше видим", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase