Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase