Снимка: БГНЕС

“Ако влизаме в тези избори с предварителни пазарлъци и договорки, кой с кого да управлява, следва само едно – нови предсрочни парламентарни избори. Ние в този пазарлък няма как да участваме, имаме си коалиция, послания, следваме ги, имаме си и колективни орган, спазваме техните решения”, така Атанас Зафиров от БСП коментира думите на Бойко Борисов за “джентълменското” споразумение.

Още по темата
От левицата очакват в предизборната кампания истински дебат - лидерски и по политики. След вота ще стане известно на кого е гласувало доверие българското общество, добави Зафиров.

Той подчерта, че смисълът на едни избори е да бъдат реализирани идеи.

"Когато видим тези наши идеи каква чуваемост срещат в обществото и другите политически сили, можем да продължим с диалога, но това не трябва да е за сметка нито на колективните решения, нито на последователната политика за алтернатива на статуквото", смята Атанас Зафиров.

Всичко останало е предизборно говорене, въдици и капани, в които БСП няма да участва.

“Времето на предизборните коалиции свърши, “БСП – обединена левица“ ясно показа какъв е моделът и каква е алтернативата на сегашното статукво”, допълни още и.ф. председател на социалистите. БСП няма да попада в капана на тези предизборни въдици, нашето поведение е последователно”, категоричен е Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase