Снимка: БГНЕС

Политологът Румяна Коларова коментира сблъсъка Пеевски-Доган с мотива, че Пеевски е "решил да бъде фронтмен". Важен е и въпросът доколко почетният председател на ДПС Доган може да направи мнозинство, за да се противопостави на Пеевски.

Политологът Мехмед Мехмед подчерта, че в конфликта в ДПС се акцентира върху личните отношения. И допълни пред Нова, че това обаче няма особено значение за избирателите.

“Докато съществува ДПС, етническият елемент ще съществува“, смята още политологът.

Журналистът Илхан Андай е на мнение, че “цялата система на ДПС работеше за това да остане етническият модел“. Журналистът коментира и отношенията между ДПС и президента Румен Радев.

"Стратегията на Радев е ясна. Убива лявото, обединява го без Корнелия Нинова, разчита на Ахмед Доган за 52-рото Народно събрание, когато ще се създаде и президентски проект", смята Андай.

Политологът Георги Проданов каза, че “да говорим отделно за Доган и Пеевски е нещо, което не трябва да се случва“. Той допълни, че “сме в края на едно дълго съществуване на двамата заедно“. Проданов допълни, че това е символна война, а на предстоящите избори ще се определи дали Пеевски, или Доган ще влезе в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase