fallback

Общ преглед
След извънредно заседание, проточило се с часове, Централната избирателна комисия реши да приеме паралелно документите за участие в парламентарните избори и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски. Това беше решено на заседание на ЦИК, излъчвано онлайн.

Решението беше взето с 8 гласа "за" и 3 "против", като беше уточнено, че и двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер.

ЦИК обсъди и отхвърли предложение за промяна на мястото, където се приемат документи за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Предлагаше се ЦИК да изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян да бъде преместено мястото за приемане на документите за регистрация и вместо в Мраморното фоайе това да става в зала 1 или зала 5 на парламента.

Сред мотивите за предложението от ЦИК посочиха, че сутринта е установено, че не могат да се приемат документи в нормална обстановка, тъй като мястото на приемане на документи, е било окупирано от представители на партия. Предложението за преместване на мястото беше отхвърлено с 5 гласа "за" и 6 "против".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 2 седмици

Представителите на Доган в нея дори не искаха да се допукте до приемате та докувентите на Пеевск,но останаха с три срещу осем гласа.

114

Пипо

преди 2 седмици

Ти партийки и двете реално са незаконни: 11.4. Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.Не че в наща псевдо държавица някой го е грижа за закони...

113

Ангелина

преди 2 седмици

В държава ,в която депутатите са с поведение на деца от детската ясла и нямат дори най- малкото "основно възпитание", а още от детската ясла " децата са" агресивни насилници ,а в детската градина започват и да употребяват всякакви "весели вещества" е по- добре ,да я няма или свестните деца на Българи ,колкото и маллко да са те ,да напуснат това "отровно обкръжение" бързо ,докато на са ги заразили изродените индивиди .

fallback