Снимка: БГНЕС

В момента Делян Пеевски е с крачка напред от Ахмед Доган, каза политологът Мехмед Мехмед.

"Колко от тайните на ДПС ще излязат в тази война? Очаквам войната да е на няколко фази. Сега предизборно сме във фаза на показват мускули. Пеевски натиска с всичко, което има. Финансовите пропорции да секнат предизборно и той да покаже, че парите са в него и може да финансира по-нататък", анализира ситуацията в партията политологът.

Според Мехмед другите фази на войната "Пеевски – Доган" ще видим след изборите. Тогава и ясно ще се види къде в парламента остава Пеевски, както и хората около него.

Пред БНР Мехмед Мехмет прогнозира, че "контранастъпление" на Пеевски ще е следващата фаза на вътрешнопартийната война в Движението. А към момента изселническите дружества са на страната на Доган.

А какво е отношението на Турция към ДПС било като в нашите смесени райони?

"Тук в смесените райони се чува: 30 години какво направихте? Освен картата са българския етнически модел няма нищо друго. Не може да се покаже карта на българския икономически модел. Досега специализираните и репресивните органи са на страната на Пеевски, както и през годините се предполагаше, че има такива зависимости", разказа впечатленията си Ахмед Ахмед.

Политологът наблегна и на други проблем - кой ще регистрира ДПС в ЦИК за предстоящия вот, как ще се определят кандидат депутатите и листите на партията?

"Това трябва да се реши на Национален съвет на ДПС, който изненадващо защо, още не е свикат. Иначе Пеевски добре си е оплел кошницата, защото от неговите хора има и в ръководството", каза Мехмед.

Според него партията в момента е в режим на изчакване и затова все още не е свикан Национален съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase