Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев за втори път трябва да следва нови правила на Конституцията, а КС е късно да ги отмени.

“Късно е да се променя процедурата и евентуалните кандидати за служебен министър-председател”, коментираха конституционалистите доц. Наталия Киселова и д-р Борислав Цеков пред БНТ. Експертите са на мнение, че предстоящите избори в страната не трябва да се съобразяват с тези в САЩ.

Наталия Киселова сподели, че това Народно събрание се провали поради фиксацията на партиите в собствения си интерес и сподели, че предстоящите избори ще бъдат на 13 или 20 октомври.

"Изходът беше в рамките на първите няколко дни да се положат усилия първо да бъдат избрани не само омбудсман и негов заместник, но и да се обнови състава на съдебната палата или ако са искали да обновят реда, да бяха го направили веднага щом беше свикано събранието", каза доц. Наталия Киселова.

"Калкулациите, които различните политически фактури си правят по някакъв причудлив начин са ориентирани към изборите в САЩ, има едно чакане какво ще се случи, накъде ще духа вятъра и има фактори, които се надяват при едната или другата ситуация в САЩ, които ще бъдат посочени - давайте, вие сте", каза Борислав Цеков, доктор по конституционно право.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase