Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна с писмо към съпартийците си и ги призова да приенат оставката ѝ.

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас- тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", пише в писмото си иновам цитирано от БГНЕС.

Чрез него тя се надява да спрат всякакви спекулации и лъжи. Досегашният лидер на БСП съобщи, че няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за намеса в решенията на колективните органи на партията. Нинова ще се фокусира върху работата си като депутат в НС и ще защитава интересите на партията, както до сега.

Още по темата
"Благодаря ви за подкрепата, труда, обичта и всеотдайността през изминалите години. Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим", казва в изявлението си Нинова.

Тя определи следващите месеци като "тежки" не само за БСП, но и за евентуално ново правителство.

"“И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре. Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни!"

"Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас. Бъдете здрави! Имайте вяра и никога не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде интересен месец", се казва още в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase