Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нова драма се разиграва в БСП броени часове, след като Корнелия Нинова подаде оставка. Причината е кога да се събере Националният съвет, за да избере кой от заместниците й да поеме поста до провеждането на прекия избор на нов лидер наесен.

След заседанието на Изпълнителното бюро по-рано днес е било разпратено съобщение до членовете на Националния съвет, че трябва да се съберат на 15 юни от 11 часа, съобщава "24 часа".

Малко след пресконференцията на Нинова обаче от "Позитано" разпратили ново съобщение, с което отлагат заседанието на пленума със седмица - на 23 юни.

Още по темата
Членове на Националния съвет коментираха, че настояват заседанието да е възможно най-бързо. Затова те ще се съберат в събота в централата и ще настояват пленумът да се проведе, както е било първоначалното намерение на ръководството.

"Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това е поредното политическо шоу, което тя прави“, заяви пред БГНЕС Кирил Добрев по повод на обявеното днес оттегляне от лидерския пост на Нинова.

Той обърна специално внимание на процесите в БСП. "Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът и разрешава само два, направи едно политическо шоу", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase